"Kan varmt rekommendera Vanja Siuvatti, har använt hennes tjänster när det gäller tillridning, visning i hoppning på kvalitétstävlan för 4-åringar (diplom 9/9) och även bytt tankar o idéer i min egen dressyrträning. Vanja sätter hästens väl i första hand och sätter upp utbildningen efter hästens förmåga. Hon delar min egen filosofi att det hellre får ta lite längre tid o ger ett varaktigt resultat, än att man tvingar fram något som senare ger bakslag…"

Monica Olsson, uppfödare, tävlingsryttare Hedemora

 

"Det är viktigt att mina uppfödningar får en så kvalitativ och individuell utbildning som jag kan ge dem. Positiva arbetsvilliga och ponnyer är eftertraktade. Noggrannhet och att våga vänta in hästen i såväl hanterig som ridning samt en ärlig kommunikation till mig som hästägare är något som jag uppskattar. Därför har jag sedan snart nästan 10 år tillbaka anlitat Vanja Siuvatti gällande inridning och vidareutbildning av mina hästar"

 Jessica Hedwall, Stuteri Hej welshponny uppfödare och hästförmedlare.

 

 

”Jag har under flera år tränat för Vanja Siuvatti. Jag har valt att träna för henne av flera anledningar.

Hon är en mycket kunnig hästmänniska som jag har stort förtroende för, en utmärkt pedagog, förklarar bra under träningspasset så jag förstår vad hon menar och hur jag ska göra för att nå bästa resultat med min häst.

Vanja har själv utbildat Nordsvensk brukshingst och vet vad som fungerar för att utbilda dessa stora tunga hästar, det sätter jag väldigt stort värde på. Hon kan konsten att förmedla sin egen kunskap så jag kan överföra det i min egen ridning. Vanja är också en mycket trevlig och lugn person som jag rekommenderar till alla som vill ha en bra tränare att rida för!"

 Lena Casselbrant, utbildad brukshästkusk vid Ridskolan Strömsholm och driver företaget Casselbrant Häst och Musik som sysslar med kurser i körning och ridning med Nordsvenska brukshästar.

 

 

"2005 skulle Föreningen Nordsvenska hästen ordna uppvisningar på årsstämma i Rättvik. Det bestämdes att vi skulle rida en kadrilj med 10 nordsvenskar i länet som ville vara med. Vi behövde en tränare med kunskap om hur man sätter ihop ett kadriljprogram och även har förmågan att lära ut, så vi anlitade Vanja. När vi började hade vi inte så mycket kunskap om att rida dressyr. Vanja gjorde ett fantastiskt jobb. Hennes tålamod var enormt. Ett antal gånger i starten var det fullständigt kaos. Men tack vare Vanjas tålamod, förmåga att kontrollera och reda ut situationer, blev det ett mycket uppskattat kadriljprogram som vi reste runt och visade upp. Vi tränade en gång i v under 1.5 års tid. Med Dalakadriljen vann vi hästarnas idoltävling och fick rida i Globen i direktsänd tv under Stockholm International Horse Show 2006."

 

Gunilla Gustavsson och Lena Casselbrandt, Dalakadriljen

http://wwwc.aftonbladet.se/sport/ridsport/nyheter/tungtinslag.htmlridsport/nyheter/tungtinslag.html

http://www.dt.se/allmant/dalarna/hejarklack-till-globen

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)